tirsdag 27. januar 2009

2-3 måneder

Vekt og lengde (gjennomsnitt)

2 måneder Jenter veier 5 kilo og er 57 cm lange. Guttene 0,5 kg mer, og er 59 cm lange.

3 måneder Jenter veier 5.8 kilo og er 61 cm lange. Guttene har allerede rundet 6 kilo, og er 63 cm lange.

 

Fysisk utvikling

Spreller ivrig med armer og ben. Støtter seg på albuene i mageleie, løfter hodet og snur det til begge sider. Holder hodet stødig når de bæres.

 

Syn/hender

Følger de voksnes bevegelser. Føler en uro med øynene. Betrakter sine egne henders bevegelser. Smiler som svar til ditt ansiktsuttrykk, din stemme og ditt smil.

 

Bruk av tale

Hendene holdes åpne. Leker med hendene. Prøver å ta etter en uro i beveglese. Kan holde en leke en kort stund, men ser ennå ikke på den.

 

Hørsel og aktivitet

Snur seg etter lyder. Skiller mellom forskjellige stemmer. Smiler og plundrer.

 

Riktige leker

Ting å ta og sparke etter. Rangler å holde i. La babyen få bevege seg i rygg og mageleie, gjerne uten klær. Ditt ansikt og stemme fanger babyens oppmerksomhet og interesse.

 

 

Helseinformasjon

Søker du etter svar på et helseproblem på internett? Informasjonen du finner på internett kan ikke erstatte konsultasjon med lege eller annet helsefaglig personell. Rådfør deg med legevakt eller annet offentlig helsevern. Vær i utgangspunktet kritisk til alt du leser på Internett. Husk at du har ingen garanti for at teksten er utformet av helsefaglig personell.

Babysiden.com

- Det du trenger å vite om din baby
Babysiden inneholder artikler om amming, babyutstyr, mat og kosthold, kinesisk fødselskart og mye mer. Vi ønsker tilbakemelding fra våre besøkende så send oss gjerne e-post på babysiden@gmail.com eller legg igjen kommentarer under artiklene.

Søk på Babysiden