tirsdag 27. januar 2009

5-6 måneder

Lengde og vekt (gjennomsnitt)

5 måneder Jentene 7 kilo, og er 65 cm lange. Guttene veier 0,5 kg mer, og er 67 cm lange.

6 måneder Jenter veier 7.4 kilo, og er 67 cm lange. Guttene runder vanligvis 8 kilo, og er 68 cm lange.

Fysisk utvikling

Babyen kan løfte hodet når de ligger på ryggen. Noen ruller rygg-mage. Hopper og gynger når de holdes oppreist på fast grunn. Noen får tenner. I mageleie støtter babyen seg på en albu mens de griper og slipper en leke med motsatt hånd.

Syn/hender

Smiler og plundrer mot sitt eget speilbilde. Ser etter leken når den faller i gulvet. Enkelte er skeptiske overfor fremmede.

Bruk av tale

Kan gripe med en eller to hender. Flytter gjenstander fra den ene hånden til den andre. Utforsker ting ved å putte de i munnen. Kan holde en flaske.

Hørsel og aktivitet

Prater ved å lage lyder, venter på respons og svarer tilbake. Barnets lyder ligner mer og mer på språket de oppfatter.

Riktige leker

Billedbøker, aktivitetsbøker, badebok og badeand. Speil. Leker med lyd eller trykkes på.

Helseinformasjon

Søker du etter svar på et helseproblem på internett? Informasjonen du finner på internett kan ikke erstatte konsultasjon med lege eller annet helsefaglig personell. Rådfør deg med legevakt eller annet offentlig helsevern. Vær i utgangspunktet kritisk til alt du leser på Internett. Husk at du har ingen garanti for at teksten er utformet av helsefaglig personell.

Babysiden.com

- Det du trenger å vite om din baby
Babysiden inneholder artikler om amming, babyutstyr, mat og kosthold, kinesisk fødselskart og mye mer. Vi ønsker tilbakemelding fra våre besøkende så send oss gjerne e-post på babysiden@gmail.com eller legg igjen kommentarer under artiklene.

Søk på Babysiden