tirsdag 27. januar 2009

7-8 måneder

Lengde og vekt (gjennomsnitt)

7 måneder Jenter 7.9 kilo, og er 68 cm lange. Gutter er 0,5 kg mer, og er nå 70 cm lange.

8 måneder Jenter veier 8.2 kilo og runder 70 cm denne måneden. Gutter veier gjennomsnittlig 8.9 kilo, og er 72 cm.

Fysisk utvikling

Med magen i gulvet kryper babyen i ring eller skyver seg bakover. Noen åler seg fremover på albuene. Ruller rygg-mage. Noen kan forflytte seg ved å rulle rundt. Noen prøver å krabbe.

Syn/hender

Gjennkjenner og gjør forskjell på kjente og ukjente personer.

Bruk av tale

Tar fatt i og leker med føttene sine. Vil gjerne rekke deg ting men kan ikke slippe tak med vilje. Klapper sitt eget speilbilde. Holder,biter på og spiser kjeks og skorper.

Hørsel og aktivitet

Babler i gjentatte stavelser. Roper for å få oppmerksomhet. Reagerer på navnet sitt. Følger med på samtaler mellom voksne.

Riktige leker

Begersett. Klappe kake søte. Titt tei leken.

Helseinformasjon

Søker du etter svar på et helseproblem på internett? Informasjonen du finner på internett kan ikke erstatte konsultasjon med lege eller annet helsefaglig personell. Rådfør deg med legevakt eller annet offentlig helsevern. Vær i utgangspunktet kritisk til alt du leser på Internett. Husk at du har ingen garanti for at teksten er utformet av helsefaglig personell.

Babysiden.com

- Det du trenger å vite om din baby
Babysiden inneholder artikler om amming, babyutstyr, mat og kosthold, kinesisk fødselskart og mye mer. Vi ønsker tilbakemelding fra våre besøkende så send oss gjerne e-post på babysiden@gmail.com eller legg igjen kommentarer under artiklene.

Søk på Babysiden