lørdag 24. januar 2009

Bading


Bading er deilig. Her følger noen tips om hvordan du kan bade din baby.

Vask med klut

I de første ukene før navlestrengen faller av og området har grodd er det best å vaske babyen med en våt klut.

Badebalje / badestamp

Når navlestrenger har falt av og området er helet kan du starte med å bade babyen i en balje/stamp. Siden en baby er veldig liten kan du gjerne begynne med å bruke vasken eller en liten plastikkbalje. Noen foreldre bader babyen sin hver dag for fornøyelsen sin del. Det er egentlig ikke nødvendig å bade mer enn 1-2 ganger i uken.

Første gang du bader din nyfødte, vil det virke litt skummelt. Det krever trening og tålmodighet å håndtere vann, såpe og en liten skjør skapning. Så hold deg rolig, og hold et god tak i babyen.

Vil babyen like bading?

Babyer er som oss voksne, noen liker å bade, andre gjør det ikke. Prøv å holde baderommet godt og varmt. Du unngår da at babyen fryser når du skal tørke den, og opplevelsen blir bedre.

Sikkerhet ved bading

  • Forlat aldri babyen i badebaljen uten oppsyn. Hvis dørklokken eller telefonen ringer og du føler du bør svare, tuller du babyen inn i et håndkle og tar den med deg.
  • Ta aldri babyen opp i en balje mens vannet fremdeles renner. Temperaturen kan endre seg, eller det kan bli for mye vann i.
  • Husk å ha riktig temperatur på vannet
  • Ikke forlat barnet. (Vi nevner det to ganger slik at du skal huske det.)

    En baby kan drukne i noen cm med vann, og det skal mindre enn 60 uoppmerksomme sekunder til.

Helseinformasjon

Søker du etter svar på et helseproblem på internett? Informasjonen du finner på internett kan ikke erstatte konsultasjon med lege eller annet helsefaglig personell. Rådfør deg med legevakt eller annet offentlig helsevern. Vær i utgangspunktet kritisk til alt du leser på Internett. Husk at du har ingen garanti for at teksten er utformet av helsefaglig personell.

Babysiden.com

- Det du trenger å vite om din baby
Babysiden inneholder artikler om amming, babyutstyr, mat og kosthold, kinesisk fødselskart og mye mer. Vi ønsker tilbakemelding fra våre besøkende så send oss gjerne e-post på babysiden@gmail.com eller legg igjen kommentarer under artiklene.

Søk på Babysiden