tirsdag 27. januar 2009

Sikring av hus og hjemDe fleste ulykker skjer i hjemmet. Dette kan du være med på å forebygge med enkle tiltak. Lær hvordan du sikrer hjemmet rom for rom. Har du noen tips som vi ikke har nevnt? Send dem til oss på babysiden@gmail.com

SmåtingRydd bort alt som kan svelges

TrapperKjøp trappegrindtil alle trapper, både ved trappens begynnelse og slutt. Din baby vil garantert prøve å krabbe i trappen når 1-års alderen nærmer seg. Det finnes grinder i alle farger og fasonger. Noen må man skru på plass andre står i spenn fra rekkverk til vegg. Ikea har billige grinder til rund 300-400 kroner.

KjøkkenHer må du nok skru i de fleste skuffer og skap. Det finnes løsninger med bånd man trere gjennom, men det er upraktisk i daglig bruk. Begynn med å flytte alt som er giftig opp i øverste skap. Fortsett deretter med å rydde bort alle plastikkposer, tau og annet som kan føre til kvelning.

DørerSkru av alle dørhåndtak til dører i huset og monter dem tilbake 90 grader mot høyre. Dørene blir da en utfordring for den lille å åpne, når han kommer seg på bena og vokser seg høy nok til å nå opp.